lördag 23 juli 2011

I natt jag drömde


Självklart skrev vi som alltid Resejournal. Åland 2011

Hej vänner, har ni saknat mig? jag har ju varit på minisemester men nu är jag här. Vilka fantastiska dagar jag haft med Frugan och barnen på Åland. Vi hittade oss fram till käringsunds camping på Eckerö. Mina idéer om att det är bara är hårdrockare som kissar i förtältet och kastar ölburkar på förbipasserande och tattare som tältar har slagits ur hågen. På vår camping var det uteslutande barnfamiljer. Vissa tält hade till och med spröjsade fönster. Otroligt. Detta är absolut inte sista gången jag tältar i alla fall.

Kärinsgunds camping ligger ju precis vid havet så vi låg där i finvädret båda dagarna det björds på sol. Strax utanför stranden finns en liten ö som man kan vada till vilket vi naturligtvis gjorde. Där låg vi på de solvarma klipporna och myste. Vi håvade små spigg och vi fikade och spanade. Precis där vid den lilla ön så spelades delar av Snorkråkan(Saltkråkan) in. Bland annat när hela gänget åkte till skeppet Albertina och lekte pirater, minns ni det avsnittet?




Vi vaknade dock i torsdags morse på ett tortyrliknande sätt. Vattendroppar som droppade oss i huvudet då det envisades med att fullkommligt V.R.Ä.K.A ner. Vi bestämde oss då rätt tidigt att boka om färjan hem så vi kom till en torr lägenhet i stället. Borta bra men hemma är alltid absolut bäst. Efter en skön dusch och lite tevetitt somnade vi gott å MJUKA sängar med massa uttrymme! Mys
Nästa gång jag campar ska jag ha med mig luftmadrass istället för liggunderlag. Sen ska jag ha med mig ett par flaskor vin också OCH värmeljus. SEN är trippen perfekt!

                                           Så här ser hon ut, efter tre dagars camping! Blöt men glad!


                                                                  En sann campare



I natt drömde jag något jäkla märkligt! jag drömde att jag var i norge och jagade vildsvin. Till fots!!
Helt plötsligt kom en Tsunami och jagade mig och svepte med mig. Jag vaknade tvärt så jag hann aldrig drömma hur det slutade, tack och lov. Det är ofta jag drömmer en sån dröm. Vi var ju i Thailand och kom hem bara knappt en vecka innan Tsunamin härjade där. Kanske har det med det att göra att vi var så nära inpå och att jag därför drömmer om det. Vi var på alla de ställen man senare fick se på bild som totalt jämnade med marken. Det var svårt att förstå!
När vi var på Kreta nu så var vi med om ett jordskalv. Stolar och bord skakade och direkt började folk kolla mot havet och tissla och tassla om tsunami. Det var riktigt otäckt. Även om skalvet var litet så kollade vi senare upp en flyktväg vid en eventuell tsunami då hotellet också låg på stranden.
Som sagt, en återkommande dröm om att jag blir medsvept av en jättevåg. Undrar om man kan tyda det till något särskilt.

Nu ska jag dricka mitt morgonkaffe och sedan iväg till jobbet. Jag vet inte ens om jag orkar med att titta på de fruktansvärda morgonnyheterna jag kan tänka mig att de visar idag.

Idag sänder jag en extra tanke till offren i Norge. Vilken fruktansvärd katastrof.



1 kommentar:

mamma sa...

läser som vanligt dina inlägg,altid kul att läsa .Ja du dessa drömmar? Må dom aldrig blir sanna ,vet inte vad det innebär,kanske du förknippar det med det du har varit med om ?Det är märkligt med drömmar .Ha det bra hjärtat vi hörs puss