torsdag 19 januari 2012

Goede reis



Fredagen den trettonde maj förra året så flög jag ju med frugan till London. Fredagen den trettonde April i år flyger jag till Amsterdam med min kära mor. För er som inte vet så finns våra rötter i Holland och vi åker ner med jämna mellanrum. Nu var det ju ett tag sedan som jag var där och desto större anledning att åka nu.
Amsterdam skall avnjutas på våren. Tulpanfälten står i full blom och uteserveringarna är fullproppade. Min mormor fyllde år i April så när jag var liten var det nästan varje April vi åkte ned.

Själv Amsterdam är ett mirakel av kanaler, hus och husbåtar. När jag ändå är där ska jag kolla in Rijksmuseum. Där hänger storheter av bland annat Rembrandt och Van Gogh.
Vår "by" eller stad heter Zutphen och är som en liten dröm från Gotland. Kullersten i hela staden och en gammal stenmur runt den.

Åh vad jag längtar!


2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det var ett tag sen du var där .Bra att du har bibehållit språket ,dessto mera nytta har du av språket . Det ska bli kul att resa med dig ,mycket roligare att vara två ! Vill åka nuuuuuuuuu.Kram mamma

Fräkniga donnan sa...

Åh kul med resa! Amsterdam verkar så underbart, du får ta med mig dit nångång stumpan! puss på dig!