söndag 5 juli 2009

Hayabaya

Idag fick vi kika på en snabb snabb motorcykel. En Hayabusa 1300 Turbo. En hel massa hästkrafter fick vi höra och då snackar vi ju såklart inga ponnys. Jag blev erbjuden en åkur men tackade vänligt och bestämt nej. Kanske en annan gång, troligtvis inte! Det var min gode vän LP som kom svischandes förbi från Sandviken. Absolut, såklart, underbart supertrevligt!M tyckte motorcykeln var jättefin med allt glitter på. Jag såg inget glitter men den var silverfärgad. Troligtvis var det ju det han menade.

Jag var nere på byn idag och handlade en tialott. C plockade fram 2 stycken fyrklöver ur gräsmattan igår kväll så jag tänkte absolut inte missa chansen att försöka vinna en miljard. Jag vann tio kronorx 2, som jag genast bytte till mig två nya lotter för. Den ena gav en vinst på tio kronor som jag igen bytte till mig en ny lott för. Den gav mig också tio kronor. Så har de hållit på. Jag orkade inte stå kvar utanför Konsum och skrapa så jag tog med mig den sista lotten hem för skrapning i lugn och ro. Den hade även den en vinst på en tia så den tänkte jag byta till mig i morgon mot en lott med storvinst! Håll tummarna nu!

Det börjar grusa sig i ögonen så jag ska strax inta sängläge. Vi åker troligtvis hem i morgon på förmiddagen,lagom så vi är i Norrtälje strax efter lunch.

Att komma till Säter är föda för min själ. Vi sitter i en lummig trädgård omringad av utblommade syrenbuskar och doftande lavendel. Det är lugn och det är tyst. Jag har ibland svårt att komma ner i ett lugn då jag går på högvarv hemma. Min stress smittar ibland av sig till mina husvärdar som bråkar på mig och säger att jag måste varva ner. Nu är jag lugn i hjärta och själ och ser fram emot att få komma hit nästa gång och umgås, umgås bara så som bästa vänner kan göra. Det behövs inget surr, inget skvaller eller massa onödigt prat, bara några blickar för att känna att precis här är jag hemma.
Jag lovade en kär vän att skriva lite om honom med. Jan Åsberg, ni vet dalakarlen. Han kom förbi både en och två gånger. Han drack sin öl väldigt lugnt, iakttog och försvann.

Godnatt
Det vackraste stunden i livet var den när du kom,
och allt var förbjudet.

Och allt som vi gjorde den stunden vill jag göra om,
för det ekar i huvudet.

Och det blod som trodde var stilla
det fick du att rinna,
och den uppgivna röst som jag nyttja så illa
fick du att försvinna.

Och jag somna' den natten i tron på att allt var en del
i en kärlekshistoria.
Men det visa' sig dagen därpå att jag hade gjort fel
när jag gav dig en gloria.

Och den stund som jag kände som nära
var blott alvedon
och de himmelska ben som jag ville förtära,
de gick därifrån.

Så kom änglar! Kom älvor!
Det börjar bli kallt.
Graderna sjunker så fort överrallt,
och det hjärta, som skulle bli ditt på nåt vis,
fryser nu sakta till is

3 kommentarer:

Janne sa...

Klart att jag ville vara som en skugga komma och sen bara vara borta =)

mamma sa...

hej hej!Kanske en lunch i Sala?Hör av dig i tid,jag är på jobbet men rund 12 kan jag ordna min lunch.Puss kram

Hjärtemammas sa...

Som Magicman ungefär Janne, Ena stunden här.. och andra stunden inte!!

Mamma: eventuellt, jag hör av mig :D