torsdag 9 juli 2009

I think I've been found


Dagen har gått liiite liiite i stressens och i otålighetens tecken. Varför kan jag inte riktigt svara på men säkert har vädret en del i det hela. Vi har ju inte varit på stranden något. Istället har vi gjort lite ärenden på stan för att senare bara vara hemma och städa i skrymslen som man annars lätt glömmer av. Vi har tvättat och tittat på film. En innedag helt ekelt. SJÄLVKLART var vi ju hos Knilla i morse och drack kaffe. Var annars? Grejen var den ändå att vid min egen morgonkafferitual märkte jag att det inte fanns något vatten. Det var tydligen någon service på kranarna i huset fram till klockan tolv och utan mitt morgonkaffe skulle jag varit ännu mer otålig och stressad än vad jag varit idag. Låter det som om jag gnäller? Det gör jag naturligtvis inte, jag är ju positiv.. till det mesta i alla fall :D

Förra veckan läste jag ut boken jag fick låna av syster yster, "Flyga drake" av Kahled Hosseini. Den var så gripande att jag läste den på tre dagar. Visst hade du den andra boken av honom Lillan? Den måste jag i alla fall läsa.

Nu har jag i alla fall återigen börjat läsa "El Choco" av Markus Lutterman. Ni vet den boken om svensken Jonas som sätts i Bolivianskt fängelse pga kokainsmuggling. Jag började läsa den för ett år sedan drygt men kom av någon anledning av mig. Nu har jag gett mig 17 på att jag faktiskt ska läsa klart den, och nu är den helt okej faktiskt och rätt spännande. En välskriven och speglande verklighetsskildring. Read it!

M har precis somnat i min renbäddade säng. Han ska till pappi i morgon och han har varit så duktig att somna och sova i egen säng hela veckan så det är klart man får lyxa till det ibland. Han är redan 3 1/2 år men doftar fortfarande lika ljuvligt som när han föddes. YYY
En sista sak nu bara, jag tycker vissa av er låter lite väl som griniga gamla gubbar nu för tiden. *blinka* Ta er i kragen, ni har semester för bövelen. Sen får ni börja hälsa när man vinkar åt er som en galning på stan!


2 kommentarer:

emma sa...

"El choco" är jättebra, jag har precis prackat på Lenny att läsa den också. Det kanske blir en liknande bok om dedär 20åringarna som riskerar fängelse i Bali nu?

"Tusen strålande solar" heter bok nummer 2 och är precis lika bra. Kanske även bättre.

Helena Kvarnsell sa...

har tänkt läsa den men den är alltid utlånad på bibblan!