fredag 25 mars 2011

Earth Hour 2011


I morgon klockan 20.30 är det åter dags för Earth Hour. Den största miljömanifestationen genom tiderna. Då släcker vi lamporna i en timme för att sända ut en signal till världens beslutsfattar om att ta miljöfrågan på allvar. Jag har tidigare varje år promotat den här på bloggen och uppmanar er också i år att ta detta på allvar. Gör något mysigt. Släck ner alla lampor och tänd istället massa ljus.

Nytt för i år är att man gör mer än bara släcka lyset en timme. WWF sätter fokus på alla miljöhjältar som gör vad de kan i sin vardag. Tex kanske man tar bussen till jobbet istället för bilen eller kanske som jag, äter vegetariskt en gång i veckan, har bytt till grön el eller som nu är med och sprider budskapet om att släcka lyset under Earth Hour.

Överallt i världen hjälps man åt att manifestera just den här dagen. I NY släcker man ner Times square och Empire state building, i Paris släcker man ner Eiffeltornet och i London Houses of parlament och Royal Albert Hall. I Sverige släcker vi ner Globen, Kaknästornet, Kungliga Operan, Stockholms slott, Visby ringmur, Regeringskansliet och Gröna lund bland många andra.

Dra just ditt strå till stacken.
För att läsa mer om Earth Hour och WWF:s arbete för miljön besök WWS hemsida HÄR!

Inga kommentarer: